Avantajele si dezavantajele ventuzelor pentru masaj

Terapia ce consta in aplicarea ventuzelor de masaj reprezinta o practica veche de mii de ani, ea fiind originara din China. In scurt timp, aceasta terapie a fost adoptata si de alte popoare, care au observat imediat efectele benefice ale terapiei cu ajutorul ventuzelor pentru masaj. Mai mult decat atat, unii dintre medicii celebri din vremurile stravechi, precum Gallen si Hypocrate, medici ale caror idei au stat la bazele medicinei moderne, au recomandat tuturor medicilor din lume, de la acea vreme, sa foloseasca aceasta terapie ce se realizeaza cu ajutorul ventuzelor pentru masaj.aplicarea ventuze masaj

Daca ar fi sa vorbim despre aceasta terapie folosita in tara noastra, ne putem aduce aminte despre ventuzele pentru masaj care erau folosite in trecut in tara noastra. In special, in trecut, in tara noastra, erau folosite cu precadere ventuzele pentru masaj realizate din sticla. Efectele acestor tipuri de ventuze pentru masaj au fost dovedite in practica de-a lungul timpului. Mai mult decat atat, aceste tipuri de ventuze pentru masaj erau folosite si de catre batranii din tara noastra, iar asta mai ales in vremurile cand medicamentele erau destul de greu de gasit. Aplicarea acestor ventuze pentru masaj realizate din sticla era destul de simpla de facut si nu consta decat in incalzirea acestora cu ajutorul unei flacari, pana cand aerul din interiorul lor era evacuat. In urma aplicarii acestor tipuri de ventuze pentru masaj ramaneau pe suprafata pielii echimoze, insa aparitia acestora era una normala. Mai mult decat atat, unii specialisti sustin ca, in functie de aspectul echimozei, isi puteau dadea seama de ce fel de afectiune suferea pacientul.

In ceea ce priveste ventuzele pentru masaj realizate din silicon, putem spune ca si acestea prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Aceste tipuri de ventuze pentru masaj sunt destul de simplu de folosit, ele putand fi utilizati chiar si de catre unii care nu sunt specialisti. Desigur, pentru ca folosirea lor sa fie una optima, este necesara o mica documentatie, care se poate face cu ajutorul internetului. Si spun acest lucru, deoarece pe internet se pot gasi destul de multe site-uri prin intermediul carora se prezinta destul de multe lucruri despre terapia ce se face cu ajutorul ventuzelor pentru masaj. Preturile acestor ventuze pentru masaj realizate din silicon sunt unele destul de decente, iar acestea pot fi folosite pentru o perioada destul de lunga de timp. Mai mult decat atat, inca un avantaj al acestor tipuri de ventuze pentru masaj este ca nu lasa urme si ca sunt nedureroase. In special, ventuzele pentru masaj realizate din silicon, sunt folosite in lupta in combaterea celulitei, iar acestea dau rezultate vizibile absolut de fiecare data. Singurul dezavantaj al acestor ventuze din silicon este acela ca ele nu vindeca raceala, deoarece nu au o actiune atat de extinsa.

7 likes
Prev post: Materialul rochiei de seara scurteNext post: Genti roz