Cum curatam un laptop

Tastele laptop-ului incep sa devina lipicioase, iar laptop-ul tau desi nu asa de vechi incepe sa arate ca ceva gasit la gunoi? Iata cativa pasi pe care ii puteti face pentru a-l curata singur.

 1. Achizitioneaza produsele de curatare potrivite pentru laptop-ul tau. Pentru ecran ar trebui sa utilizati un aspirator special, iar pentru restul componentelor ai nevoie de un castron, putin sapun lichid pentru taste, o cutie cu aer comprimat precum si putin alcool izopropilic.
 2. Opreste laptopul si scoate acumulatorul. Nu risca un soc electric care ar putea ruina dispozitivul in timpul procesului de curatare.
 3. Scoate mouse-ul, orice discuri sau CD-uri, stick-uri USB si orice altceva care este conectat sau care iese in afara laptop-ului.
 4. Daca totusi doresti sa cureti laptop-ul cu aceste periferice inca atasate, va trebui sa folosesti cutia cu aer comprimat. Pur si simplu inclina si pulverizeaza. Daca ai probleme cu pulverizarea poti inclina mereu laptop-ul, incercand doar sa nu-l deteriorezi in acest proces. Continua pana cand ai eliminat tot praful si mizeria.
 5. Daca doresti sa cureti laptop-ul fara taste, precum si tatele in sine, va trebui sa folosesti un cutit pentru a le elimina. Fii atent in timpul acestui proces, luandu-le in asa fel incat sa nu le deteriorezi. Inainte de a scoate tastele, asigura-te ca le vei putea pune laloc. Unele taste de laptop sunt mai greu de montat decat altele.
 6. Umple un vas cu apa si cateva picaturi de detergent de vase obisnuit. Pune tastele si lasa-le sa stea cat timp este necesar pentru a putea fi curatate bine. Ai putea chiar sa le speli usor cu mana pentru a termina treaba mai repede.
 7. Umple un alt vas cu o solutie formata din jumatate apa calduta si jumatate alcool izopropilic. Inmuiati o carpa care nu lasa scame in aceasta solutie, stoarce bine si sterge interiorul tastaturii, precum si celelalte parti si fete ale laptop-ului.
 8. Curata porturile din lungul partilor laterale ale laptop-ului. Foloseste din nou aerul comprimat si spray-aza toate porturile de conectare pana cand sunt curate.
 9. Lasa laptop-ul in asa fel incat sa poata sa se usuce bine. Nu inchide capacul.
 10. Pune tastele inapoi atunci cand esti sigur ca sunt complet uscate.
 11. Foloseste o solutie speciala pentru a curata ecranul. Sprayaza pe o carpa din microfibra si sterge usor. Scutura carpa si aplica mai multa solutie de curatare pentru sterge din nou. Nu apasa foarte tare in timp ce cureti ecranul.

Fa acest lucru chiar la final pentru a curata ecranul si de orice resturi generate in timpul operatiunilor anterioare. Nu folosi sapun obisnuit, pentru ca acesta poate deteriora ecranul sau scadea performantele sale.

0 comments
0 likes
Next post: Cele mai bune laptopuri cu touch-screen

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *