Laptopul care inlocuieste un desktop

Singurele laptop-uri capabile sa inlocuiasca un desktop sunt cele mai mari si mai grele dintre toate tipurile de laptop, cele menite sa inlocuiasca PC-uri si  desktop-uri cu monitoare si tastaturi. Preturile acestor dispozitive puternice variaza de la aproximativ 1.000 de dolari la peste 4.000 de dolari pentru modelele de ultima generatie. Un astfel de model este si ProBook 4720 de la HP. Argumentele care vin in sprijinul acestui laptop ar fi: putere mare de procesare, afisaj excelent cu o multime de icoane pe ecran, unitatea optica, placi grafice discrete, de obicei pentru video si jocuri de mare putere. Punctele slabe au legatura directa cu greutatea sa destul de ridicata, faptul ca se incalzeste, iar durata de viata a bateriei este destul de scurta.

Pentru iubitorii de retele multimedia si programe de grafica, insa si pentru toate tipurile de afaceri care necesita un computer sau afaceristii care calatoresc des, excelenta este si tableta PC Lenovo X200T de 12 inch.

Tabletele sunt laptop-uri unice care permit intrarea prin intermediul touchscreen-ului, prin simpla miscare a degetelor. Acestea vin in doua variante: tip placa, fara nicio tastatura fizica, intrarea facandu-se exclusiv prin inermediul ecranului, si cele convertibile, care au atat tastatura cat si placa si modul de intrare fizic in care ecranul se rotese la o parte. Avantajele detinerii unui astfel de dispozitiv sunt: interactivitate sporita, factor de forma subtire a placii, unghiuri de ecran flexibile pentru decapotare. Partea mai putin buna este ca acestea costa, de obicei, mai mult decat laptopuri cu specificatii similare. O astfel de tableta PC se preteaza foarte bine si in munca artistilor, studentilor si activitati care necesita munca de teren, mai ales cele care presupun luarea de notite.

Laptopurile robuste, precum Panasonic Toughbook 30 de 15 inch sunt un alt tip de laptop de specialitate, conceput pentru a rezista la conditii extreme de mediu, temperaturi foarte inalte, locuri cu nisip si expunere la apa, precum si la socuri fizice. Putem spune ca este un laptop excelent pentru a inlocui un desktop, nu-i asa? Fiind unul dintre cele mai populare exemple, Panasonic Toughbook este disponibil in mai multe forme, inclusiv ca tablete convertibile si notebook-uri. La puncte tari, acesta se prezinta extrem de durabil, cu niste caracteristici de securitate mult imbunatatite. Este extrem de apreciat pentru munca de teren, in industrii de specialitate, cum ar fi in justitie sau in armata. Ca puncte slabe, ne-am rezuma la costul extrem de ridicat, de aproximativ 4.000 de dolari, pret de comercializare peste Ocean.

 

0 likes
Prev post: Cele mai bune locuri pentru a sarbatori Anul NouNext post: Istoria masinilor de tuns iarba

Related posts