Pericole de care trebuie sa tinem seama in cazul trimmerelor cu fir

Accidentele in care sunt implicate echipamentele de tuns gazonul se pot provoca foarte usor si pot avea urmari foarte grave, mai ales atunci cand folosim un trimmer cu fir. Actiunea puternica a capului rotitor si al corzii din plastic poate cauza rani serioase in cazul atingerii, dupa cum, la fel de periculoase sunt resturile de iarba si de praf pe care acesta le imprastie in jur, acestea reprezentand un real pericol atat pentru cel care manuieste utilajul, cat si pentru trecatori. De la zgomotul motorului si pana la potentialele obiecte zburatoare imprastiate, trimmerele cu fir se numara printre cele mai periculoase masini folosite la intretinerea gazonului si a gradinilor.

Din acest motiv, purtati intotdeauna echipamentul de protectie adecvat, recomandat de producator. De obicei, acesta include manusi, pantaloni lungi, vesta sau bluza cu maneca lunga, ochelari de protectie, aparatori pentru urechi si chiar masca pentru protejarea fetei. Oricine a pus vreodata mana pe un trimmer cu fir stie de pericolele pe care le implica, spre exemplu, apropierea dispozitivului deo gramada de nisip sau de pietris. Acestea pot cauza accidentarea nu doar a manuitorului de trimmer, ci si privitorilor sau trecatorilor ocazionali. Prin urmare, daca va aflati prin apropierea unei echipe de taietori de iarba, cel mai bine ar fi sa evitati, pe cat posibil, zona de actiune a acestora.

De asemenea, expunerea repetata si pe perioadelungi la zgomtul facut de motorul unui trimmer poate cauza afectiuni ale urechilor si auzului, iar purtarea castilor de protectie este mai mult decat recomandata. Ochii si fata ar trebui, de asemenea, protejate, fie prin purtarea unui scut facial, in vreme ce imbracamintea speciala ar trebui sa acopere celelalte zone ale corpului care ar putea fi afectate de pulverizarea bucatilor de lemn ori a particulelor de nisip sau piatra. In cazul firmelor de profil, angajatorul este obligat sa asigure muncitorilor sai echipamentul adecvat de protectie, in conformitate cu normele de siguranta lalocul de munca. Aceste echipamente pot fi confectionate de angajator sau procurate de la o firma specializata.

Constientizarea pericolului este esentiala atunic cand utilizam un trimmer cu fir. Din acest motiv, ca lucratori, este bine sa fim atenti daca in jurul nostru se afla trecatori sau animale de companie, dar mai ales copii, care sunt arasi de zgomotul si modul de utilizare al acestor dispozitive. Din acest motiv, este indicat sa intrerupem aceasta operatiune atunci cand vedem ca se apropie cineva de raza de actiune a trimmerului.

 

0 likes
Prev post: Baia si bucataria, punctele forte in vanzarea unei locuinteNext post: Intretinerea gazonului pe timp de toamna

Related posts