Salvarea unui laptop de la “inec”

Unii oameni considera curatarea pe baza de solventi a dispozitivelor electronice ca o a doua spalare sau scapare in apa. In cazul in care unitatea a stat in lichid suficient de mult timp pentru a fi supusa la coroziune si oxidare, se recomanda inclusiv utilizarea solventilor, inainte de reparatii si curatare. Folositi intotdeauna manusi si aerisiti bine camera la efectuarea oricarei curatari pe baza de solventi sau pe baza de alcool, in conditiile in care unele dintre acestea sunt cunoscute ca fiind cancerigene. Daca aveti cumva dubii ca prima clatire nu a eliminat toate reziduurile, atunci o curatare chimica de acest gen ar putea merita o incercare. Avantajele unui asemenea tip de curatare ar fi ca se foloseste o singura substanta pentru aplicare. De obicei, aceasta se evapora, fara a fi necesari timpi indelungi de uscare si aerisire. Dezavantajul ar fi ca, daca nu alegeti solventul potrivit, va puteti trezi cu anumite componente ale computerului dumneavoastra pur si simplu dizolvate sau distruse iremediabil.

Folositi, pe cat posibil, alcool izopropilic. Nu folositi insa niciodata benzina sau acetona pentru curatarea pieselor de computer, pentru ca aceste substante au capacitatea de a dizolva plasticul, mai ales daca acesta este mai slab calitativ. Utilizati un tampon din bumbac pentru a sterge cu grija fiecare componenta a dispozitivului, pana cand acesta se curata bine. De asemenea, se poate folosi un spray special de la magazinele de electronice. De obicei, avariile majore apar atunci cand se produc scurt-circuite intre diversele componente, din cauza apei. Prin urmare, primul pas inainte de a incepe orice operatiune este sa va asigurati ca laptopul dmneavoastra este complet uscat. Iar daca laptopul refuza de tot sa porneasca, atunci puteti apela la un service de specialitate.

Apa dezionizata este folosit de multe ori in industria semiconductorilor. Aceasta in conditiile in care apa de la robinet contine multi ioni sau impuritati chimice, care pot lasa diverse reziduuri pe componente electronice extrem de sensibile. Iar eliminarea acestor reziduuri, in unele cazuri, poate fi aproape imposibila. De obicei, trebuie sa scoateti toate suruburile din ecuatie. In cazul laptopurilor, acestea sunt de mici dimensiuni si sunt prezente peste tot. Verificati inca o data suruburile la exterior si in toate compartimentele interne, cum ar fi, in spatele bateriei sau sub etichete. De obicei, suruburile sunt in cruce, astfel ca va trebui sa fiti pregatiti cu o surubelnita corespunzatoare atat ca forma, cat si ca dimensiune. Utilizati, pentru ajutor, un manual de service sau cartea tehnica a laptopului dumneavoastra, livrata de producatorul dispozitivului. Acestea va vor ghida, pas cu pas, cum sa dezasamblati laptopul. Atentie insa! Unele companii ofera garantii doar daca nu ati desfacut sigiliul de pe carcasa, in vreme ce altele elimina aceasta facilitate in cazul in care laptopul a fost desfacut de altcineva decat de service-ul autorizat, indiferent ca forbim aici de carcasa sau de inlaturarea unui simplu surub.

 

0 likes
Prev post: Garantia unui laptop – Ce acoperire va oferaNext post: Cele mai bune locuri pentru a sarbatori Anul Nou

Related posts