Cum scapi de frica zborului cu avionul

In ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe cazuri de aerofobie, din cauza accidentelor aviatice din ultima vreme. Aceasta afectiune se manifesta prin stari de greata, palpitatii, ameteala, senzatia de sufocare si transpirare abundenta.

Acest lucru determina pe 20% dintre pasagerii unei curse sa foloseasca calmante pentru a trece mai usor peste senzatiile neplacute din timpul zborului. Este adevarat ca zborul cu avionul este putin neconfortabil la fel ca si celelalte mijloace de transport, insa potrivit statisticilor acest mijloc de transport este cel mai sigur.

Senzatiile neplacute sunt create in primul rand din cauza diferentei de presiune si in al doilea rand din cauza miscarilor stanga dreapta sus jos a avionului.

Va recomandam acesti 7 pasi pentru a scapa de teama de avion si pentru ca zborul cu avionul sa devina o placere:

1. Gasiti motivul fricii dumneavoastra in primul rand. Fiecare teama are solutia ei de rezolvare:

  • daca suferiti de claustrofobie, ocupati un loc cat mai apropiat de usa avionului de preferat pe partea culoarului.
  • daca iti este frica de prabusire, este indeajuns sa cititi statisticile acestui mijloc de transport pentru a va da seama ca sunteti in mare siguranta;
  • daca exista rau de inaltime atunci solutia ar fi sa nu stai la geam si sa evitati sa va uitati in jos. Deasemenea daca ati citi o revista sau ati asculta muzica relaxanta aceste lucruri v-ar linisti, pentru ca v-ar distrage atentia.

2. Dormti mult si mancati usor inainte de zbor deoarece starea de oboseala va v-a induce o stare de rau generala, care v-ar putea crea dureri de cap si ameteala in timpul zborului. Alimentatia dinaintea zborului e recomandata a fi mai usoara bazata pe fructe si legume, in nici un caz mancaruri grase sau care cad greu la stomac.

3. Nu purtati haine prea inconfortabile pentru ca vor accentua starea dumneavoastra de disconfort de-a lungul zborului. Alegeti-va haine lejere care sa nu incomodeze, evitati bluzele mulate pe gat. Optati pentru tinutele sport cu incaltaminte comoda.

4. Inainte de urcarea in avion pregateste-te mental cu ideea zborului. In sala de asteptare poti sa citesti ceva, sa bei un suc, sa te gandesti la vacanta pe care o vei petrece.

5. La decolare poti sa inchizi ochii, iar daca mesteci guma aceasta ajuta la desfundarea urechilor. Nu te speria de zgomotul produs de motoare sau de trenul de aterizare care se inchide. In timp ce avionul decoleaza si stai cu ochii inchisi ai putea sa te gandesti la un lucru care iti face placere.

6. Asculta muzica pe perioada zborului. Pune doar muzica relaxanta, sau muzica care iti aduc amintiri placute si vei uita ca esti la mare altitudine.

7. Nu te uita la stiri despre accidente aviatice, deoarece aerofobia iti este alimentata de experientele acelor persoane. Cel putin sa nu te uiti inainte de zbor, pentru a nu-ti starni imaginatia cu intamplari care mai de care mai tragice.

8. Trebuie sa ai la indemana pastile pentru raul de avion. Intrebati la farmacie de medicamente care atenueaza sau stopeaza starea de rau provcata de zborul cu avionul. Trei dintre medicamente pe care le stim sunt: Emetostop, Metroclopramid, Emetiral, insa acestea se administreaza doar cu avizul doctorului pentru ca pot aparea efecte adverse.

Aceste medicamente se adiministreaza numai la avizul medicului, pentru ca pot avea efecte adverse.

0 likes
Prev post: Cum să devii un webdesigner și să începi o carieră de succesNext post: Cele mai frumoase plaje din Croatia, din Dalmatia de Sud

Related posts