Siguranta in aeroport

Aceste reguli de securitate sunt necesare pentru a fi pregatiti mai bine pentru imbarcare si sunt recomandate in special pasagerilor ce calatoresc in UE sau pleaca din acest teritoriu.

UE a adoptat mai multe reguli privind transportul de lichide pe care fiecare pasager le poate transporta in timpul zborului, aceste masuri fiind luate pentru protectia impotriva amenintarilor cu explozibili lichizi.

Aceste reguli impuse sunt controlul tuturor bagajelor de mana, si pentru obiecte interzise si pentru lichide. Trebuie stiut insa ca aceste noi reglementari nu spun ca nu puteti cumpara lichide dincolo de punctele de control din magazinele aeroportului sau deasemenea de la bordul aeronavelor companiilor aeriene.

Aceste reguli au intrat in vigoare din noiembrie 2006, pe toate aeroporturile UE, precum si din Norvegia, Islanda si Elvetia si vor fi valabile pana la un anunt urmator.

Te-ar putea interesa și: Cum scapi de frica de avion

Se vor permite cantitati mici de lichide in bagajul de mana. Acestea trebuie sa fie in ambalaje individuale cu o limita maxima de 100 ml fiecare. Puteti pune toate aceste recipiente intr-o punga de plastic transparent, care se poate resigila, insa cu o limita de maximum 1 litru toate acestea la un loc.

La aeroport

Pentru ca verificarea la punctele de control sa decurga cat mai usor, trebuie sa:

  • prezentati personalului care va verifica toate lichidele pe care le aveti;
  • dezbracati haina/jacheta pe care o purtati. Acestea vor fi controlate separat;
  • scoateti laptop-ul sau alte aparate electronice mai mari din bagajul de mana, pentru a fi verificate separat.

Pasagerii care vin spre UE sau sunt in tranzit prin aeroporturile din UE pot cumpara lichide din afara spatiului Uniunii Europene din magazinele de gen Duty Free doar daca acestea indeplinesc cerintele UE. Acestea pot fi aduse la bord doar sigilate, cu chitanta sau factura, in alt caz continutul putand fi confiscat la punctul de control.

Lista de lichide includ: apa si alte bauturi sau mancaruri, siropuri, creme, uleiuri, sparyuri, geluri, parfumuri, continutul ambalajelor sub presiune de genul spumelor de ras deodorante, paste de dinti, alte produse cu consistenta lichida-solida sau similara.

0 likes
Prev post: Aflati cum sa va gasiti o vacanta ieftinaNext post: Poveste de aventura

Related posts