Baia si bucataria, punctele forte in vanzarea unei locuinte

De cele mai multe ori, atunci cand vrem sa ne mutam intr-o casa noua, ne interesam in primul rand la suprafata utila a apartamentului in care dorim sa ne mutam. Ofertele sunt pline de astfel de anunturi de vanzari sau inchirieri, unii incluzand in aceasta suprafata si balconul desi, nu-i asa, nu traim acolo. Potrivit normelor in vigoare, balconul nici nu este inclus la acest capitol. Ca atare, cei mai multi dintre clienti intreaba prima oara cate camere are apartamentul, daca e decomandat sau nu, daca este situat la ultimul nivel sau la etaj intermediar ori daca are probleme cu izolatia sau cu igrasia, la schimbarile bruste de temperatura ori la trecerea de la un sezon la altul. Dincolo de living, camera copiilor, de dormitor ori de trecerea dintr-o camera in alta, multa vreme au fost ignorate doua puncte esentiale dintr-o casa: bucataria si baia.

Odata cu deschiderea orizontului romanilor in materie de spatiu de locuit, poate si datorita influentei stilului occidental, dar mai ales al celui de peste Ocean, a devenit incetatenita si la noi zicala “Baia si bucataria vand casa”. Nimic mai adevarat!

Cele doua incaperi au fost “reabilitate” cu timpul, astfel ca atat agentile imobiliare, dar si proprietarii de imobile, au inceput sa acorde atentie acestor mici detalii care pot face din vanzarea unui apartament o adevarata afacere. Nici nu-i de mirare, din moment ce femeile, oricat de emancipate ar fi, inca petrec ore bune in bucatarie. Ca atare, aceasta trebuie sa fie cat mai luminoasa, daca se poate cat mai mare si cu spatiul folosit la maximum, cu toate ustensilele si aparatele de gatit la indemana. Fiindca tot vorbeam de influenta occidentala, incepe sa prinda tot mai mult stilul de bucatarie care face corp comun cu living-ul, fara pereti despartitori, dand acel aer american vietii noastre de zi cu zi. Iar daca aceasta mai este proiectata si cu celebra “insula” cu blat de gatit, plita eletrica si chiuveta dubla, atunci cu siguranta aveti un atu la vanzarea locuintei. Prin urmare, sfatul nostru este urmatorul: cu cat mai dotata este bucataria, cu atat mai mult succes veti avea in relatia cu potentialii cumparatori.

Cat despre baie, ce sa mai vorbim? Ce femeie nu si-ar dori o cada suspendata, plina cu apa fierbinte, spuma si cu saruri de baie, in care sa leneveasca macar si pentru cateva minute dupa o zi incarcata? E drept, spatiile mici destinate bailor de la noi, in special ale celor construite in regimul comunist, nu prea permit multe imbunatatiri. Cu siguranta insa, o gresie noua ori faianta noi, alese cu gust si in culori neutre, care sa acopere o paleta cat mai larga de gusturi, vor lua ochiul oricui are de gand sa se mute pentru o perioada mai lunga in apartamentul dumneavoastra. Iar daca la acestea mai adaugati o baterie de dus noua, un bideu curat si odorizat discret, fara sa-l faci pe client sa strambe din nas atunci cand intra in baie, atunci puteti spera la o tranzactie de succes.

 

 

 

0 likes
Prev post: Istoria masinilor de tuns iarbaNext post: Pericole de care trebuie sa tinem seama in cazul trimmerelor cu fir

Related posts