Trucuri in pregatirea gazonului pentru anotimpul rece

Unul dintre principalele trucuri pentru a mentine gazonul sanator si in anotimpul rece este fertilizarea solului. In acest sens, aplicati o jumatate de litru de nitrogen la 300 metri patrati de peluza. Se poate opta si pentru produse speciale, care au un nivel scazut de nitrogen, fosfor si potasiu.

Pe de alta parte, e bine sa evitati fertilizarea peluzei in anotimpul de toamna, in cazul in care gazonul este dintr-un soi specific anotimpului calduros. Acesta din urma poate suferi un proces de slabire in aceasta perioada, astfel ca trebuie avut mare grija cu pregatirile pentru anotimpul rece. Fertilizarea gazonului pentru anotimpul calduros pe timp de toamna poate influenta, asadar, in mod negativ, sanatatea corpului plantei, astfel ca primavara ne putm trezi cu un gazon mort, care trebuie inlocuit.

Prin urmare, ce sfaturi de ingrijire pe tmp de toamna pot fi luate in calcul pentru un soi de gazon specific anotimpului cald?

Suprainsamantarea, un truc la indemana

Printr-o suprainsamantare cu un soi de gazon de iarna precum Lolium multiflorum, spre exemplu, proprietarii de peluze alcatuite din gazon de vara se pot bucura de un covor verde intens in fata casei inclusiv in anotimpul rece, in locul unei privelisti cenusii, de gazon uscat, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri. Insa, asigurati-va ca atunci cand achizitionati seminte, cereti dintre cele pentru soi anual, nu peren. Aceasta intrucat gazonul de iarna anual va muri atunci cand vara se intoarce, dand posibilitatea gazonului pentru anotimpul calduros sa se dezvolte in voie. Aceasta solutie este insa una temporara. Problema cu gazonul de iarna de tip peren este ca acesta nu se usuca de la sine, asa cum face cel anual, intrand in competitie cu gazonul de vara pentru lumina solara, apa si nutrientii necesari dezvoltarii.

Peluzele compuse din gazon pentru anotimpul rece pot profita, de asemenea, de procesul de suprainsamantare. Insa, in acest caz, motivele acestui proces nu mai tin doar de partea cosmetica a peluzei, ci pentru evitarea aparitei de goluri in gazon in sezonul urmator.

Cat priveste cosirea, trebuie mentionat faptul ca ajustarea inaltimii masinii de tuns pentru anotimpul de toamna nu mai tine neaparat de tipul de gazon.

E de-ajuns sa fixati inaltimea asa cum o faceti in mod normal, chiar inainte ca firul de gazon, iar atunci veti sti ca a venit vremea de cosit. O ajustare corecta a inaltimii pentru cositul de toamna a trebui sa fie cu 2-3 cm mai mare decat pentru cositul pe timp de vara.

 

0 likes
Prev post: Ce poti imbunatati la un laptopNext post: Materialul rochiei de seara scurte

Related posts