Pauza de masa, secretul unui succes profesional

Iti petreci mai mult de jumatate din zi la locul de munca si-ti doresti ca pauza de masa sa fie una cu adevarat relaxanta si placuta? Nimic mai simplu, poti apela la serviciile unei firme de catering care iti poate livra la sediul firmei orice meniu iti pofteste inima. Pauza de masa a fost, este si va ramane un element esentiel din progrmanul de zi cu zi de la locul de munca. Conform unor studii de specialitate, pauza de masa este vitala pentru performantele unui angajat. Chiar daca pare greu de crezut, s-a demonstrat ca un salariat care isi ia pauza de masa zilnic are performante mai bune fata de cel care nu-si rezerva timp pentru a se alimenta sau pentru a se relaxa.

Orice organism are nevoie de pauze pentru ca creierul sa functioneze la capacitatea sa normala. La un program de opt ore de munca pe zi Codul Muncii prevede in mod obligatoriu o pauza de masa in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Pe langa aceasta pauza de masa salariatii au dreptul prin lege si la alte pauze in functie de activitatea pe care o realizeaza. Pauza de masa, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se va include in programul zilnic, in durata zilnica normala a timpului de lucru, salariatul fiind nevoit sa stea suplimentar peste orarul de munca.

Cum poti rezolva problemele pauzei de masa

Dupa cum am specificat la inceputul articolului problema pauzei de masa poate fi rezolvata foarte usor apeland la serviciile unei firme de catering. Aceste firme de catering va pun la dispozitie o serie de meniuri variate la un pret avantajos. Transportul meniului comandat este inclus in pretul meniului si pe langa acest avantaj firmele de catering va ofera posibilitatea de a consuma un preparat cald, nu unul rece.

Studiile de specialitate sustin teoria conform careia angajatii care consuma mancare calda la servici au un randament crescut in activitatea pe care o presteaza. Un repaus relaxant, o masa calda, o bautura racoritoare si eventual un pic de miscare sunt secretele succesului oricarui angajat care isi doreste sa atinga performante la locul de munca. Psihologii confirma ipoteza conform careia angajatii care isi rezerva timp si pentru relaxare in pauza de masa sunt cu mult mai eficienti la locul de munca in comparatie cu cei care nu aloca timp relaxarii si alimentarii. Oxigenarea corecta a creierului, alimentarea organismului si repausul psihic au o contributie majora asupra rezultatelor profesionale in orice domeniu.Nu intamplator exista acel proverb “pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.

0 likes
Prev post: Statele lumiiNext post: Cardurile de masa – Cui i se ofera si cat sunt de importante?

Related posts