Sporturi nautice – Yahting. Cum se practica?

Din categoria sporturi nautice fac parte urmatoarele activitati foarte indragite de oameni: caiac-canoe, canotaj, yahting, natatie, scufundare si sporturile de apa. In plus, alte sporturi nautice sunt: wakeboarding (placa), ski jet, parasiling, boating (curse / intreceri intre barci rapide).

Considerat cel mai de lux sport, yahtingul, face parte din categoria sporturi nautice pentru clienti exclusivisti. In aceasta categorie de sporturi nautice, yahturile pot fi mici de aporximativ 28,23m sau mari. Un model extrem de elegant ce apartine de sporturi nautice de lux este „”Duchessa 92″”, un iaht care spune totul despre renumele producatorului de yahturi pentru sporturi nautice „”Riva””. Cele mai de succes yahturi din colectia Aquaria Cento sunt modelele speedboat clasice. Duchessa 92 este o adevarata creatie de arta, in care producatorii de articole pentru sporturi nautice n-au renuntat la valorile clasice, fiind o carena masiva in comparatie cu suprastructura.

Suprastructura beneficiaza de un design modern , cu suprafete vitrate mari, ce se integreaza in curbura formelor navei. La constructia acestui iaht folosit atat in sporturi nautice cat si in scop de relaxare, a fost folosit lemn inchis la culoare pentru constituirea unui iaht asemenator cu un transoceanic, ce ofera un living generos si o terasa pe masura pe langa dormitoarele duble. Un astfel de yaht pentru sporturi nautice costa in jur de 6,8 milioane de euro propulsia fiind asigurata de o pereche de motoare Diesel cu putere totala de 2216 CP.

Sporturi de vara drumetii

Dupa cum au zis si englezii de la celebra emisiune auto, ce ne-au vizitat tara de curand, Transfagarasanul este o sosea unica in intreaga Europa. Soseaua a fost construita din dorinta lui nea Nicu de a avea o cale directa de a traversa Carpatii, intre valea Prahovei si valea Oltului. Sacrificiile materiale si umane au fost uriase, peste 40 de muncitori si detinuti politici pierzandu si viata. Pentru cei ce vin dinspre barajul Vidraru, drumul este un adevarat cosmar pana la Balea Lac, datorita lipsei de preocupare a conducatorilor argeseni ce permit ca drumul sa fie un atentat la masinile celor care il strabat.

De partea cealalta, in judetul Sibiu, situatia este total diferita, soseaua ce coboara in serpentine ametitoare este aproape fara cusur. Drumul ajunge pana la altitudinea de 2050m in dreptul cabanei Balea Lac.

0 likes
Prev post: Alege cel mai frumos brad artificial de CraciunNext post: Religiile lumii – Care Sunt Cele Mai Cunoscute religii De Pe Pamant?

Related posts