Statele lumii

Cu totii ne intrebam unde se traieste cel mai bine si ne gandim ca poate viitorul copiilor nostri nu este unul tocmai roz, avand in vedere situatia economica actuala de pe intreaga planeta. Multii se intreaba unde se situeaza Romania intre statele lumii pe ce loc se pozitioneaza tara noastra in topul care clasifica “calitatea vietii”. Din 194 tari care au fost evaluate, Romania se afla pe locul 53 intre statele lumii care au participat la aceasta evaluare, in topul tarilor unde este cel mai bine de trait in 2010. Acesta a fost rezultatul studiului realizat recent in legatura cu statele lumii de catre publicatia de specialitate “International Living”.

In fiecare an, revista cu sediul in Irlanda intocmeste, la inceputul anului in luna ianuarie, acest studiu numit “Quality of Life Index”, in care sunt analizate statele lumii , in functie de noua criterii: costul vietii, cultura si timpul liber, economia, mediul inconjurator, libertatea, sanatatea, infrastructura, siguranta si riscul, precum si clima. Conform acestui studiu in urma analizei despre statele lumii , tara noastra s-a situat in luna ianuarie a anului 2010 (ultimul raport) pe locul 53, devansand tari precum Moldova care s-a situat pe locul 55, Bahamas care s-a situat pe locul 67 si Turcia care s-a situat pe locul 72. In conditiile in care cel mai mare punctaj final in Indexul Calitatii Vietii a fost 82 de puncte, Romania a obtinut scorul de 65 de puncte, clasandu-se cel mai bine la categoria “libertate” ocupand locul 83, si cel mai prost loc la economie cu 48 de puncte.

Statele lumii care au participat la acest clasament al calitatii vietii sunt multe, insa cateva se afla la distanta mica de Romania. Printre acestea se numara Africa de Sud ocupand locul 51, Mexic cu locul 46 si Bulgaria cu locul 44, toate reusind sa o surclaseze fara probleme. Tara care a reusit sa se remarce din toate statele lumii , depasind Romania cu mult, este Ungaria, care a obtinut locul 20 in acest clasament al calitatii vietii in prezent.

0 likes
Prev post: Totul despre tichetele cadou de masaNext post: Pauza de masa, secretul unui succes profesional

Related posts