Religiile lumii – Care Sunt Cele Mai Cunoscute religii De Pe Pamant?

Omul cat traieste este in cautarea fericii. Inca din prima zi a vietii sale si pana in ultima traieste cu speranta ca va gasi fericirea pe Pamant. Inca din copilarie de la primul zambet si pana la batranete la ultima clipire din ochi omul cauta neincetat formula fericirii, formula unei vieti implinite. Unii cred ca gasesc fericirea inlocuind-o cu lucruri materiale, bogatii si averi, cu frumusetea fizica perfect intruchipata, cu aur, cu momente de place ale vietii acesteia trecatoare sau cu multa, multa indiferenta. Unii vad in suferinta celor din jur o alinare si considera ca daca ei nu au gasit fericirea nici cei de langa ei nu ar trebui sa fie cu adevarat fericiti. Putini la numar sunt cei care au gasit o cale prin care pot affirma ca duce la fericire.

Calea pe care vei gasi adevarul, implinirea sufleteasca si pacea interioara este cea care iti poate oferi un strop de fericire in aceasta lume plina de suferinta si incercari. Viata este o lupta, o lupta continua cu obstacolele, cu incercarile, cu suferinta, cu dezbadejdea si cu noi insine. Putini stiu ca fericirea nu poate fi cumparata si ca sufletul isi poate gasi alinarea doar prin lucrurile simple, marunte si pline de dragoste. Putini au norocul sa inteleaga ca esenta vietii consta in bucuriile mici ale vietii, intr-o strangere de mana, intr-un sarut, intr-un simplu “mi-a fost dor de tine” sau intr-o imbratisare. Nu toti avem norocul sa intalnim persoane deosebite care sa ne umple viata, insa noi nu stim faptul ca putem fi noi persoana care umple viata altei persoane. Dumnezeu a creat lumea din dragoste. Si tot din dragoste pentru oameni L-a dat pe unicul sau fiu spre crucificare, spre mantuirea noastra.

Citeste si: Despre statele lumii

Din dorinta de a-L descoperi pe Dumnezeu oamenii au incercat sa studieze toate religiile lumii si sa descifreze misterele care il inconjoara pe Acesta. Conform unei definitii religiile lumii sunt, la nivel de discurs, expresia simbolica a unei increderi in existenta unei realitati absolute (Sacrul, Supremul, Dumnezeu) de care omul si existenta sa depinde. Acest concept numit religiile lumii permite omului sa se orienteze in chestiunea marilor intrebari ale vietii si da fiintei umane un sens si existentei sale care depaseste viata sa bilogica. Religiile lumii ca tip de comportament uman sunt tipologii referitoare fiinte, forte supranaturale si puteri supranaturale. Conform studiilor sociologiei religiile lumii au aparut si exista inca pentru ca indeplinesc cateva functii in viata omului ca entitate: functia cognitiva, functia actionala, functia de reducere a anxietatii, functia sociala (structuranta), functia compensatorie, functia identitara.

Toate religiile lumii recunosc existenta lui Dumnezeu, existenta unei forte supreme, cu mult superioare fiintei umane, insa nu toti oamenii accepta aceasta idee conform careia Dumnezeu este unic si atotputernic. Exista religii printre religiile lumii care sustin ca Dumnezeu este unul pentru toti indiferent in ce loc de pe planeta te-ai nascut, nationalitatea si religia in care te-ai nascut si mai exista si religii printre religiile lumii care nu accepta aceasta teorie considerand ca doar religia lor este cea dreapta si cea corecta, Dumnezeu cel adevarat fiind doar cel in care ei cred. De un singur lucru ar trebui sa tinem cont, in mod neconditionat, de faptul ca Dumnezeu vrea ca noi sa fim buni, sa oferim dragoste celor din jur si sa incercam sa ne apropiem de el prin dragostea de oameni, de aproapele nostru si prin fapte bune.

Atata timp cat tu esti un om bun, faci fapte bune, iti ajuti apropele la greu si nu raspunzi cu rau celui ce-ti face rau, Dumnezeu te va iubi indiferent de religia din care faci parte. Si daca ai iubirea lui Dumnezeu nimic nu poate fi mai de pret ca aceasta. Dumnezeu oricum ne iubeste pe toti, insa daca noi il indepartam cu fapte rele si El se va indeparta de noi si in acest fel legatura cu Divinitatea se pierde. Din acest motiv va sfatuiesc sa-L cautati pe Dumnezeu in fiecare zi, pentru ca nu veti stii niciodata cand va fi ultima zi pentru dumneavoastra, viata este uneori mult prea scurta pentru unii dintre noi.

0 likes
Prev post: Sporturi nautice – Yahting. Cum se practica?Next post: Care sunt cele 7 minuni ale lumii?

Related posts