5 Greseli de evitat cand alegeti o agentie de SEO

„Uneori este mai simplu sa stii ce trebuie sa eviti, in loc sa stii dupa ce trebuie sa te uiti. Iata mai jos cinci greseli frecvente pe care le fac cei care aleg o companie de SEO la intamplare.

Greseli in alegerea unei agentii SEO

1. Cadeti in plasa prezentarilor prea sofisticate. Cel mai probabil parintii v-au invatat sa nu judecati un om dupa haina sa ori o carte doar dupa coperta. Atunci oare de ce sunt atat de multi proprietari de afaceri care cad in plasa prezentarilor de vanzari stralucitoare si impopotonate? Teoria este urmatoarea: daca o agentie de marketing digital creaza aceste arii de marketing de inalta tehnologie pentru dumneavoastra, in mod automat si astfel de prezentari vor fi realizate si pentru clientii dumneavoastra. Din pacate, in practica rar se intampla acest lucru.

2. Inghititi minciuna ca o agentie SEO este singura care cunoaste secretul suprem pentru succesul SEO. Nu exista niciun secret suprem al SEO. Totul este foarte bine documentat. Asa cum exista fise tehnice care arata cum se poate construi o racheta, la fel exista documentatie cu privire la succesul SEO. Unii oameni reusesc sa construiasca mai bine rachete decat altii pentru ca au fost pregatiti profesional si pentru ca fac lucrul acesta in fiecare zi. La fel se intampla si cu SEO. Ceea ce diferentiaza amatorii de experti este diferenta si succesul demonstrat.

3. Alegeti o companie SEO ieftina. Stiti vorba: primesti atat cat esti dispus sa platesti.

4. Alegeti o agentie seo locala doar pentru ca este aproape de dumneavoastra. Ce e minunat la SEO este ca poate fi realizat de oriunde, ceea ce inseamna ca nu sunteti obligat sa va multumiti cu ce exista in zona dumneavoastra de activitate. Asta nu inseamna ca ar trebui sa cautati o agentie SEO peste hotare, mai ales daca afacerea dumneavoastra se axeaza doar pe Romania.

5. Nu va informati suficient. Cititi recenziile si studiile de caz ale unei companii SEO. Rasfoiti blogul lor. Vi se pare ca vorbesc pe limba dumneavoastra? Clientii lor va aduc aminte de afacerea dumneavaostra? Au rezultate documentate similare cu ceea ce doriti dumneavoastra? Nu intrati intr-o relatie de parteneriat daca nu sunteti sigur ca o sa functioneze. Sau ce putin nu incepeti o astfel de colaborare daca aveti prea multe retineri.

Cum sa gasiti cea mai buna agentie SEO potrivita nevoilor dumneavoastra?
Buna intrebare. Fie ca aveti nevoie de agentie SEO locala sau de o solutie SEO mai complexa, este important sa faceti o alegere inspirata. Un parteneriat SEO se deruleaza pe termen lung, deci trebuie sa aveti certitudinea ca stiti ce alegeti. Nu toate firmele de SEO sau firme de marketing isi respecta promisiunile cu privire la cresterea traficului si imbunatatirea pozitiei in clasamentul motoarelor de cautare. Atentie: rankingurile nu reprezinta o masura reala a succesului. Evitati orice companie de SEO care promite ceva de genul:

  • rankinguri mai bune peste noapte
  • trafic dublu
  • lead-uri instantanee
  • x backlinkuri
  • orice tip de predictie ROI

Daca doriti promisiuni de genul acesta, le puteti gasi – dar veti regreta mai tarziu cand rezultatele vor intarzia sa apara.
Black HAT SEO
Acestea sunt practici SEO indoielnice care incearca sa pacaleasca sistemul. Google penalizeaza site-urile care folosesc tehnici Black Hat SEO, iar acestea pot dura si ani de zile pentru a fi corectate. Prin urmare, nu merita.

Daca un expert SEO va garanteaza sau va promite orice rezultate cuantificabile, puneti-va un semn de intrebare. Iata cateva semne includ strategii SEO cum ar fi:

  • cumparare de linkuri numeroase de pe site-uri aleatoare
  • folosirea unor programe pentru a genera sute de pagini inutile
  • utilizare de continut duplicat sau copiat de ici- colo
  • trimiterea de comunicate de presa false pentru a genera linkuri spam.

Daca nu ati folosit pana acum tehnici Black Hat SEO pentru site-ul dumneavoastra, nu incepeti sa faceti acest lucru. Daca raspunsul este da, va recomandam sa colaborati cu o firma de SEO de incredere care va poate ajuta sa va curatati site-ul. Nu riscati sa fiti penalizat de Google.

Iata inca un sfat: nu lucrati cu agentii care insista asupra pastrarii drepturilor de autor asupra oricaror metadate pe care le creaza, editeaza sau analizeaza pentru dumneavoastra. Aceasta poate fi o mare problema daca decideti la un moment dat sa colaborati cu o alta firma de SEO.

0 likes
Prev post: Temperatura aeruluiNext post: Sondaje de temperatura

Related posts