Cum obții o viză? Ghid pas cu pas

Viza este documentul acordat de un stat unui individ. Individul care poseda un astfel de document are permisiunea de a savarsi cateva actiuni in statul respectiv in functie de viza primita.

Daca viza este pentru afaceri, individul poate sa intocmeasca o afacere sau mai multe in statul respectiv. Daca viza primita este pentru o actiune de vizita, atunci persoana care a primit o astfel de legitimatie poate ramane pe teritoriul statului respectiv pentru perioada inscriptionata pe viza.

De cele mai multe ori vizele sunt aplicate pa pasaport. Majoritatea statelor solicita cetatenilor care le viziteaza o viza pentru a putea intra pe respectivul teritoriu. Desi exista cateva programe utilizate pentru scutirea vizelor.

Acestea sunt aplicate pe pasaportul beneficiarului. Metoda de acordare a vizelor intre state functioneaza pe un sistem de reciprocitate. De exemplu, daca cetatenii unui stat X se hotarasc sa savarseasca o calatorie intr-un stat Y este in regula, doar ca si cetetenii statului Y vor avea nevoie de viza pentru a putea intra in statul X.

Viza pentru circulatie este o autorizatie pe care beneficiarul o poate utiliza sa intre intr-un stat in functie de aplicabilitatea vizei. Viza este un document care permite guvernelor sa monitorizeze tranzitul de straini, acest mod de calatorie este de doua feluri:

  • Viza care se aplica pe pasaport permitand titularului sa calatoreasca intr-o tara sau mai multe cu o durata limitata.
  • Viza pentru persoanele imigrante, acest tip de viza reprezinta un permis de sedere permanenta intr-o tara; acest tip de vize nu se acorda la fel de usor precum precedentul, pentru dobandirea acestuia este necesar indeplinirea mai multor cerinte. Acestea nu sunt foarte usor de dobandit, dar nici imposibil.
0 likes
Prev post: Poveste de aventuraNext post: Ochelarii de soare Exte – Merită cumpărați?

Related posts