Cum sa ne pregatim laptopul pentru noul an universitar

Atunci cand ne gandim la reluarea cursurilor pentru facultate sau colegiu, trebuie sa ne gandim foarte bine la ce vom folosi laptopul sau calculatorul personal. Pentru cursuri, pentru realizarea de proiecte sau, poate, pentru navigarea pe retelele de socializare si jocurile in retea cu prietenii de camin, in scurtul timp liber dintre sesiuni. Pentru aceasta insa, dispozitivele noastre vor trebui sa tina cont de cateva caracteristici de baza. Iar din acest punct de vedere, ne-am oprit la Apple MacBook Air, un laptop care tinde sa minimalizeze absolut totul.

MacBook Air de 13-inch continua sa pastreze porturile la un nivel minim. Acesta include totusi un slot pentru card SD de pe partea dreapta (spre deosebire de versiunea de 11-inch). Aceasta parte a sistemului mai cuprinde, de asemenea, un port USB 3.0 si altele de tip Thunderbolt.

Mai avem apoi adaptorul pentru putere, un al doilea port USB 3.0, mufa pentru casti si microfoane, in a doua linie din partea stanga a dispozitivului.

In vreme ce majoritatea producatorilor de PC-uri sub Windows par sa fi renuntat la webcam-urile incorporate, camera FaceTime 720p de MacBook Air ofera utilizatorului culori calde si detalii clare.

Ecranul

Dupa cum ii stim, cei de la Apple ar fi capabili sa scoata un display retina si din aer. Deocamdata insa, pe modelul in discutie va trebui sa ne multumim cu un afisaj de 1440 x 900 pixeli si un panou in diagonala de 13 inch. Cu toate acestea, ecranul este destul de luminos, cu unghiuri largi de vizualizare. Din acest punct de vedere, Apple MacBook Air 13 are o luminozitate  ecranului peste medie, nefiind, totusi, chiar cel mai bun din clasa sa. Spre comparatie, acesta este mai slab decat Dell XPS 13, dar mai bun decat HP Spectre 13 T. De asemenea, MacBook Air produce 63,3 la suta din gama de culori, spre comparatie cu Acer Aspire S7, care ajunge pana la 98 la suta. MacBook s-au descurcat insa mai bine la testul de precizie a culorilor.

Performante

MacBook Air 13 vine echipat cu un procesor Core i5 de 1,5 GHz, o frecventa de lucru usor in crestere fata de modelul precedent, care functiona pe 1,3 GHz. Totodata, in structura de baza gasim 4GB memorie RAM si o unitate flash de stocare de 128GB. Rezultatul este un sistem care poate fi considerat rapid si receptiv, in cazul in care folositi laptopul pentru editarea de imagine sau deschideti mai multe fisiere în acelasi timp. Unitatea de stocare flash de la Air a reusit sa copie fisiere mixte cu o capacitate totala de 4.97 GB in 27 de secunde. Rezulta o rată de transfer de 190.3 MBps, depasind modele din aceeasi gama la acest capitol.

 

0 likes
Prev post: Intretinerea gazonului pe timp de toamnaNext post: Ce poti imbunatati la un laptop

Related posts