Iti este greu sa tii o cura de slabire? Nu esti singura!

Daca vei privi cu atentie in jurul tau vei observa ca nu esti singura persoana care se confrunta cu problema kilogramelor in plus. Zilnic milioane de oameni duc o lupta crancena cu kilogramele in plus prin cura de slabire, sport si alte metode neconventionale. Cauzele obezitatii sau a kilogramelor in plus este cunoscuta tuturor: alimnetatia proasta si sedentarismul.

In lupta cu kilogramele exista trei categorii de persoane, prima este cea a celor care nu depun nici un efort pana in momentul in care sunt nevoiti din cauza unor probleme de sanatate, a doua este cea in care se incadreaza cei care nu au incredere in conceptul de cura de slabire sic ea de-a treia a celor care adopta nu doar o simpla cura de slabire fie ea disociata sau nu, ci si multiple alte metode de slabit care, din pacate, nu fac decat sa le puna piedici in scopul pe care si l-au propus.

Cei care nu au incredere in termenul de cura de slabire adopta o atitudine detasata fata de situatia lor si fata de consecintele uneu greutati mai putin normale. Cei din a treia categorie, care recurg la diverse metode de a scadea in greutate pe langa celebra cura de slabire ajung sa fie dezamagiti din cauza rezultatelor care nu se ridica la nivelul asteptarilor lor.

De cele mai multe ori, in 90% din cazuri, cura de slabire da gres datorita faptului ca aceste metode nu sunt cele mai indicate sau potrivite. Desi rezultatele nu apar, ei persevereaza, abandonand intr-un final lupta cu kilogramele renuntand la a mai spera ca problema lor se va rezolva.

Poate va intrebati de ce exista totusi inca atatea persoane care au dat gres si nu au reusit sa castige lupta cu kilogramele in plus. Explicatia este una singura: toate aceste persoane sunt credule si nu se informeaza dinainte de a incepe o cura de slabire si ajung sa adopte fel de fel de metode neconventionale de slabit, care de fapt nu au nici o baza stiintifica. Fara a se documenta ei nu reusesc sa inteleaga de ce totusi toate aceste metode nu au nici un rezultat.

Specialistii in nutritie recomanda o cura de slabire eficienta care are la baza urmatoarele principii: un regim sarac in calorii si carbohidrati combinat cu program de exercitii fizice realizate in mod regulat. O cura de slabire eficienta are cu adevarat rezultate daca parcurgi cativa pasi simpli. Primul pas pe care trebuie sa-l iei in calcul este acela de a reduce cantitatea de mancare pe care o consumi in mod normal. Urmatorul este acela de a te inarma cu multa rabdare si vointa, aceasta cura de slabire eficienta fiind o cura care implica o scadere in greutate graduala, in timp pentru a avea si rezultate durabile. Un alt pas de care trebuie sa tineti cont este acela ca dieta trebuie sa contina alimente bogate in substante nutritive pentru ca nu este importanta doar cantitatea, ci si calitatea alimentelor consumate.

Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont este acela ca trebuie sa consumi o cantitate considerabila de apa zilnic. Apa indeplineste mai multe roluri in organism aducand beneficii multiple acestuia.

Consumul de apa ajuta digestia, mancarea parcurge mai usor tractul intestinal, iar substantele nutritive ajung mai rapid in sange, consumul de apa contribuie la eliminarea toxinelor din organism, asigura un mediu propice pentru desfasurarea in bune conditii a proceselor metabolice (digestia, producerea de energie, regenerarea tesuturilor etc.), consumul de apa regleaza temperatura corpului , lubrifiaza articulatiile, actioneaza ca un diuretic si transmite semnale electrice intre celule reusind sa faca organele sa functioneze la parametrii normali.

0 likes
Prev post: Cura de slabire disociataNext post: Cea mai rapida cura de slabire

Related posts