Viteza vantului

Viteza vantului este viteza de miscare a aerului si a componentelor acestuia (celelalte gaze) . Viteza vantului, este un factor fundamental abiotic care afecteaza cresterea si metabolismul a multor specii de plante.

Viteza vantului reprezinta presiunea atmosferica a intotdeauna afara, dar viteza de deplasare a aerului din interior este importanta in multe domenii, inclusiv prognozarea vremii, aeronavele si operatiunile maritime, constructii si inginerie civila. Pe Mare viteza vantului poate provoca reactii secundare neplacute, precum vanturi puternice, acestea au devenit atat de cunoscute incat au adesea nume speciale, inclusiv furtuni, uragane, si taifunuri.

Viteza vantului este un factor comun in proiectarea cladirilor si structurilor din intreaga lume. Viteza vantului este de multe ori factorul de guvernare in lateral a proiectarii unei structuri si este folosit de ingineri profesionisti si designeri. In Statele Unite, viteza vantului se utilizeaza in proiectare, este adesea menþionatã ca un „”wind gust 3″”.

Care este cea mai mare rafala sustinuta pe o perioada de 3 secunde cu o probabilitate de a fi depasit pe an de la 1 la 45 Aceasta vitezã de vantului este acceptata prin construirea codurilor de cele mai multe din Statele Unite si de multe ori reglementeaza proiectarea laterala a cladirilor si structurilor. In Canada, presiunea vantului de referinta sunt utilizate in proiectare.

0 likes
Prev post: Apa contaminata microbiologicNext post: Temperatura aerului

Related posts