Ce este Sonda de Temperatură?

Sonda de temperatura este un dispozitiv electro-magnetic care verifica si totodata actualizeaza informatia data in asa fel incat omul sa fie pus in tema cu temperatura. Sonda de temperatura este prezenta (impreuna cu senzorii de temperatura a aerului) cel mai des la autovehicule deoarece sonda de temperatura, dupa cum spune si numele, ajuta soferul sa stie ce temperatura are motorul. Senzorii de temperatura sunt mai mult decat utili in acest aspect. Unele piese ale motorului se pot uza mai repede decat altele. Pricina uzarii nu este neaparat durata de folosinta cat si temperatura prin care trec aceste piese in momentul folosirii. Bineinteles, si calitatea acestora isi spune cuvantul de cele mai multe ori.

Vezi și: Sondajele de temperatură

Sonda de temperatura nu este prezenta doar la autovehicule ci este prezenta si in statiile meteorologice. Bineinteles, acestea sunt mult mai mari, cu siguranta sunt mult mai precise si mai puternice din punct de vedere calitativ, decat cele de la motorul autovehiculelor. Sonda de temperatura ajuta statiile meteorologice sa stie actualizarea vremii si presiunea atmosferica. Fara aceste sonde nu doar ca am ramane fara informatiile meteorologice, dar si fara aeroport. Avand in vedere ca nu stim ultimele actualizari legate de temperatura nici avioanele nu isi pot continua calatoria deoarece exista un pericol imens de prabusire, risc pe care nu il incearca nimeni. Sondele de temperatura pot fi imprecise in privinta anumitor date deoarece aceste sonde de temperatura sunt electro-magnetice. Cand exista un flux magnetic in atmosfera aceste sonde pot avea mici interferente.

In acelasi mod precum sondele de temperatura functioneaza si termometrele. Acestea nu sunt electro-magnetice ci au un continut de metal pentru afisarea temperaturii. Metalul din termometre este mercur, unul dintre putinele metale lichide de pe Terra. Termometrele care functioneaza cu mercur sunt folosite atat in centre clinice (spitale) cat si in propria casa pentru a putea afla temperatura unui membru din familie atunci cand acesta are febra. In aceste conditii termometrele sunt nelipsite in aproape toate casele.

1 like
Prev post: Sondaje de temperaturaNext post: De ce Este Românul Ipocrit?

Related posts